disko

Haritu aku berurut kat rumah mama.  Berurut ngan makcik yg urut aku masa dalam pantang.  Borak2 pastu dia tanya aku
“Masa blaja kat U dulu ko ada pegi2 disko tak?”
Jawapan aku adalah TIDAK.

Serius aku tak penah pegi disko waktu aku blaja…walopun kebanyakkan member2 aku gi disko tapi aku adalah tidak pernah sama sekali jejakkan kaki ke disko.

SEBAB??
Sebab aku sangat kuat tido.  Kul 10 je aku dah tido….kengkadang malas pegi kelas pun sebab aku nak tido…malas bangun.  Pulak tu besok pagi nak exam..malam ni aku baik punya tido..berkeruh, berselimut sampai roommate aku kejut aku tiap2 jam.  Dia risau ok…aku tido x blaja.  Kengkawan rumah, kengkawan hostel mesti taulah aku ni raja segala jenis tido.  Tengah amik peksa pun aku buleh tido sampai leleh2 airliur. 

Sebab kedua adalah….aku xde duit ok.  Ko nak gi disko kenelah pakai baju lawa2..mekap2…takkan nak pakai Jeans & T-Shirt (tu uniform aku dizaman remaja).  Kalo aku ada duit..kalolah mama & aca dulu kirimkan aku duit sebulan beratus2 mungkin akan aku korbankan jugaklah waktu tidor tu…mungkin.

Ayat aku kat atas tu adalah – aku tak penah gi disko waktu aku blaja –.  Lepas habis diploma…adalah aku gi.  Itupun pegi ngan Mr. Kay....tapi bukanlah untuk menari2 mencucuk langit…tapi ikut Mr. Kay keje.  Kata kerja Mr. Kay ada hubungkait ngan sistem bunyi-bunyian ni….

Apa motif makcik urut tu tanya camtu adalah tidak diketahui…sebab bila aku cakap TIDAK ..dia cam diam xde tanye2 lagi.  Tapi ketahuilah makcik bukan semua orang yang pergi disko itu TIDAK BAIK...dan bukan semua yang tak pegi disko itu BAIK. 

1 comment:

manisz said...

agaknya makcik tu nk citer experience dia time dia dulu2 kot.. tapi aku rsa, kuat2 ko tido, kuat lagi bojo tido.. :-)