masak-masak makan

Ini adalah aktiviti tagging menagging dari k@k j@j@

Soalan pertama:

Sejak bila anda mula memasak dan apakah masakan pertama anda?

First time masak masa Form 1… buat nasi goreng ngan jiran sebelah (Selva Rani) yang jugak kawan sekelas utk bawak gi skolah.  Nasi Goreng yang dalam tu ada halia gila punya banyak.  Agak tak sedap tapi dah masak..makan ajelah.

Soalan kedua:

Siapa yang menggalakkan anda memasak?

Dulu

Galakan sangatlah tidak ada sebab masa kecik dulu kalo sibuk2 kat dapo sure kene marah ngan Mama.  Mama tak suke dapo dia berkecah

Sekarang

Takdelah galakan dari sesiapa jugak…tapi bila dah kawen..dah ada anak rasa nak masak tu datang sendiri.  Walau tak sedap pun masaklah jugak… demi suami & anak2ku yang terchenta..hohoho

 

Soalan ketiga:

Masakan yang paling anda suka dan digemari orang-orang kesayangan anda...

 

Saya paling suka masak sup sebab SIMPLE & SENANG.  hohoho.  Bab makanan yang digemari orang2 tersayang tu taktaulah pulak..tapi aku bajet Mr. Kay suka makan mihun sup aku kot..sebab dia asyik request mihun sup je..

Yang keempat

kena tag 5 orang blogger yang sering berkunjung ke blog anda..

Jadi saya dengan sukacitanya menge’tag’

1) Mummy Ayu

2) Ina – Mama Ziyad

3) Ina – Mama Nabila & Hanna

4) Dekfa

5) Kak Liea

No comments: