mereka sudah ada

 

Tengah kemas tempat baju anak2…aku jumpa pulak buku akaun budak2 ni.  Macam manalah buku akaun buleh ter’parking’ kat tempat baju ni..

16122010403

Kyra dah ada bank account since April 2009… thanks to all the aunties kat DRA sebab menjadi pelabur pertama dalam tabung Kyra ni.  And today selepas menyambut 2 hari raya aidilfitri..duit dalam akaun Kyra agak meriah. 

As for Khilfi baru je buatkan untuk dia October aritu… tu pun sebab envelope yang simpan duit2 raya budak2 ni dah koyak rabak.  Bila dah ada akaun bank ni cam senanglah sikit… bila duit collection dah banyak takdelah ammi dia cam tak keruan hehehhe….takut wo pegang duit anak byk2… ammi adalah seorang yang agak BOROS.

16122010405

Dulu Kyra dapat tabung color biru tu..tapi yang baru ni dorang kasi tabung ada gambar Upin Ipin.  Strategi agak bagus..sbb upin ipin pun tengah in skrg ni kan.  Tapi Kyra blom pandai masukkan duit kat tabung ni lagi.. asal ada je syiling dia mesti masukkan kat dalam tabung abah dia…sebab tabung abah xde lobang2 kecik ni..menganga je mulut tabung abah tu.

16122010408

Dan jugak Bank Rakyat bagi sharpener ni.  Masa Kyra dulu dia kasi pensil case, cawan plastic… jadi sharpener ni ammi jelah yg rasmikan dulu……

 

Not bad jugaklah interest yg Bank Rakyat bagi.  Masa nak masukkan duit Kyra for 2nd time aritu..dorang update buku … tengok every month adalah tambahan about 2-3 sen gitu.  Ohhh 2-3 sen adalah sikit ye… takpelah dari takde kan.

4 comments:

chekna @ mama ziyad said...

cantiknya tabung dia.. ziyad ada tabung haji je.. itupun dah kena pecah dek pencuri taun lepas.. still bleh masuk duit lagi, tp trus jatuh duitnye... hehehe... sudahnya jadi hiasan je...

~RiNa~JeYnA~AmiRa~aDaM~ said...

Bagusla kecik2 dah nyimpan...

sayangsayangibu said...

oklah dari tak ado kan?
makin lamo makin banyaklah tu

nesy cadang eh sok akak nak TAG..
heheheh voleh? ;p

sheila said...

ina,
tak kesah apa2 tabung..janji kita ajar je dorang nyimpan

rina,
kene didik dari kecik..kalo tak jadi pemboros mcm ammi dia hehehh

kak jaja,
tag yg sonang2 yolah...hehehhe boleh ko request camtu