d’ arab cafe

 

Lunch harini adalah ditaja oleh D’Arab Cafe sebab harini adalah hari pembukaan restoran ni.  Tengok nama je dah buleh agak sajian apa dorang offer.  Its a Middle Eastern Cuisine.

 

Since today is the opening, they served cuma 6 menus untuk para tetamu yang dijemput.

166195_1838112271471_1200428450_32198947_7846340_n

This Restaurant located at SS6/14 Kelana Mall, Kelana Jaya

36269_1838119191644_1200428450_32198954_4283104_n

Uncle berbaju hitam putih ini adalah tokey restaurant ini dan yang kat sebelah tu adalah Pak Non (boss kesayangan kami hoho). 

162854_1838114031515_1200428450_32198949_6382209_n

Us

162622_1838116951588_1200428450_32198952_5276899_n

This is what I had **Abdha** camnilah kot spelling dia.

166374_1838116071566_1200428450_32198951_2618669_n

Mandey Lamb

166442_1838117791609_1200428450_32198953_2052321_n

Apa ntah nama menu ni…but it starts with letter “K”.  K…. lamb

164042_1838115071541_1200428450_32198950_4710489_n

We had Teh Arab.  Nice.  Ada cengkih, daun pudina, buah pelaga dan of courselah teh

166589_1838120791684_1200428450_32198955_2721354_n

Antara recipe yang ada…time nak snap menu ni kat luar kedai sibuk je tau mamat dalam kedai tu pandang2… kitorang xnak amik gamba awak pun..xyahlah risau.  Atau awak bajet awak adalah artis?? hohoho

 

Overall:  SEDAP.  Pada aku makanan2 dari Timur Tengah ni mmg best. 

 

Mengikut kata owner kedai ni..portion yang disediakan adalah sesuai dengan perut kite orang Asia yang agak kecil.  Kalau pegi kedai makanan Arab yang lenlain satu pinggan nasi boleh share 3 orang wooo

 

Teringat pulak kat Mr. Hasan (partner bos aku dari Pakistan) yang masak nasi beriani sedap lagi marveles dulu…terliur sudah

3 comments:

chekna @ mama ziyad said...

biasa bukak blog ko kat ofis, xdengar lagu.. skali bukak kat rumah.. dengar lagu ramli sarip malam2 ni.. tau la peminat setia... hidup pakcik ramli... rock!!

chekna @ mama ziyad said...

lupa plak nak komen pasal entry ko ni, dengar suara ramli sarip trus blank sekejap.. hehehe...

aku ni makanan arab kureng skit diterima tekak.. makan pun skit je.. dah le nasi dia beras semua besar2, 2/3 sudu dah penuh perut rasanya...

iNa said...

mak aih..sodappppp...
meleleh air liur tgk..