dia sangat suka

 

First time try masak bubur untuk Khilfi aku masak segenggam beras je .. takut dia tak makan.  Tapi perghhhh teruja ok time suap dia… lom sempat nak sudu dia dah menganga

 

So semalam kasi tambah sukatan beras.  Buat lebih sket bolehlah makan untuk 2 hari (pagi & petang)

P1030085

Bahannya cuma beras, carrot & sawi. 

P1030087

Tapi cam kesian… tambahlah air rebusan ikan bilis sket..

P1030090

Tadaaaaaaa… sudah siap untuk diblend

 

Tak perlu slow cooker bagai.  Cukuplah guna sebijik periuk tanah yang dibeli pada harga 12 hengget.  Janji ammi dia x lupa dia tengah masak bubur…hohohoho

4 comments:

chekna @ mama ziyad said...

tu yg jadi sedap tu.. masak dlm periuk tanah.... lama ke masak dalam tu??

mummy_ayu said...

uih...banyak tu ko masak bubur....
nampak cedap je...tu yg khifli suka tu..kalu letak udang pun sedap..sbb manis2 udang tu...

sayangsayangibu said...

akak ada gak piuk tu, buat masak teh hijau

sheila said...

ina,
xdelah lama mana..less than an hour

ayu,
masak 2 genggam 1/2...untuk 4 kali makan..takyah msk hari2 hehehe

kak jaja,
den sgalo bondo masak kek situ..masak lomak cili api pun den blasah gak hahah