haa kan ammi dah cakap

 

Bila ammi kata jangan….janganlah dibuat.  Jangan degil cakap ammi ye.  Ammi tak suka.

 

Punyalah excited bila ammi pakaikan kasut baru.  Berlari bukan main lagi dalam rumah.  Kiya jadi tak tentu hala…diangkutnya hanger baju sangkut kat lemari kasut.  Tak puas ngan tu hanger tu dimasuk pulak dalam handbag aku.

 

Puas cakap… don’t run in the house kakak, adik is sleeping.  Kejap je dia tunjuk sign tangan kat mulut…konon2 suruh diam.  Not even a minute dia start terkinja2 balik ngan kasut baru dia tu. 

20012011531

Gamba sebelum kejadian…punyalah over excited budak ni.

 

Baru ammi angkat towel nak mandi sementara tunggu abah balik…adik dah bangun.  Ni sume kakak punya pasal.  Kalo tak kasi pakai kasut takut dia tergoleklah pulak..licin. 

 

Kasi deshum skali kat montot…langsung merajuk takmo gerak2 dah

20012011533

Kesianlah pulak…ala tapi dia tu sesaja je tu tunggu bila ammi nak cakap “dah meh sini mucuk-mucuk ammi ni”.  Tengok rambut pun abih kusut dah.

2 comments:

Aida Alias said...

hahaaa... budak2 mmg camtu la kan. lagi kita ckp "jangan" itulah yg dia buat.. geramm je kadang2 tu.

mummy_ayu said...

biasa la tu bebudak..sama ngan Ian..lari san, lari sini, lompat sana, lompat sini..kang.....nangis..jatuh