khilfi dah pandai

 

Ni gamba malam semalam. 

Sementara tunggu bubur Kifi sejuk…ammi pun layanlah anak2 ni main.  Kiya dah jadi apa ntah.  Habis dipunggahnya segala mainan dlm box tu

12012011489

Bukan aje toys box kiya buat camni..tudung saji pun buleh

12012011490

Bila kakak kiya dah taburkan mainan kifi pun tumpang sekaki

12012011491

Masih wangi-wangi lagi time ni.  Siap putih beruban kening tu ngan bedak.  Maksu mmg suka membedakkan anak2 aku.  Satu botol bedak Pureen yg besar tu dlm 2 bulan buleh abih.  I like wangi2.

12012011493

Tukar posing sikit

12012011496

Kifi ke depan ke belakang tgk prangai kakak kiya dia

12012011492

Dan dia sudah pandai buat camni

12012011497

Tapi baru  nak gerak sebelah kaki..tumbang

12012011498

Takpe dik..cuba lagi

12012011500

Agak2 dah penat cuba untuk merangkak..menyusur jelah.  Lagi cepat sampai.

 

Tapi Khilfi masih belum pandai duduk.  Jeles aku tengok anak buk Filla yang sebaya ngan Kilfi dah duduk tegap je dlm baby chair.  Kyra dulu pun agak cepat gak duduk.  Kyra bukan aje duduk…segala-galanya cepat.

 

Untuk menyedapkan hati…aku pun cakaplah…… budak pompuan mmg cepat sikit developmentnya.

6 comments:

mummy_ayu said...

wah..kakak buat sepah, adik join sekali,,sgt bagus...
tapi betul la rasanya sbb anak aku pun Iris lebih cepat de segala mcm..so betul kot teori ko tu..

Filla ~ Kasihs said...

hahah.. bontot anak aku lebarrrrr.. sebab tu cepat duduk! tp dia tak leh angkat bontot mcm kifi nie..almaklumler... huahahahha....

unggustica said...

Sat lagi main kejar2 ngan kakak..hehehe

sheila said...

ayu,
sedap sket aku dengar

filla,
tp aku tetap menjeles ni..sbb susah gile bila nak gi makan kat luar...pinggan ngan aku sebatu jauhnya

wana,
main kejar2 je takpe..takut gado tumbuk2, tarik2 rambut je

U-jin said...

biorlah.....nanti kalau cepat sgt...cepat plak ko jadik tarzan...haha

chekna @ mama ziyad said...

sepesen je kyra ngan ziyad, toy box tu buat tempat duduk je...

xpe khifli, usaha tangga kejayaan.. caiyok..caiyok..