malaya VS malaysia

 

Baca paper sambil “berbisnes kecil-kecilan” sangatlah menarik.  Oppsssss…

 

“NGO MAHU HARIMAU MALAYA DIUBAH”

NGO ni adalah dari Sabah… katanya nama Harimau Malaya ni tak mencerminkan 1Malaysia..dan sekaligus menidakkan hak penyertaan peserta2 dari Sabah & Sarawak.

Pada aku yang sangat JARANG..membincangkan isu2 macam ni kat blog..aku rasa this idea is nonsense.  Kalau di Sabah & Sarawak ada pemain2 bola yang berkelayakan..yang bagus..for sure dorang akan dipilih utk turut serta dalam team.  Tampil kedepan..gi ujibakat (ye ke ujibakat)… kalau coach suke cara ko main..ko ada skill.. tak kirelah ko ni org apa sekalipun.

 

Kenapa dipertikaikan nama HARIMAU MALAYA selepas team ni berjaya menjulang tropi?  Kenapa tak timbul isu ni dari dulu.  DAN kenapa tidak dipertikaikan nama UNIVERSITI MALAYA?  PUSAT PERUBATAN UNIVERSITI MALAYA?  Bukankah orang2 dari Borneo juga layak ke situ?

 

Come on man.. for me perpaduan datang dari hati..bukan dari nama.  Kalo ko sibuk junjung 1Malaysia..sibuk melaungkan 1Malaysia tapi dihati masih ada perasaan racism itu..tak guna ok.

2 comments:

Ms Pearl said...

masa kalah ngan GARUDA PATAH GIGI (ihihihihi) 5 - 1 takde pulak orang dok sibuk sibuk bab rimau malaya ke apa ke ek

heheheheh sabah ke sarawak ke perlis ke selangor ke semua MALAYA SEMUA MALAYSIA atei apa ke heinya...

parah kalau dalam hati takde jiwa auw!

sheila said...

betul tu nok..

byk lagi benda yg ko boleh fight...bukan setakat nama Malaya tu.. fight for rakyat dipedalaman sabah sarawak is much more better dari fight for the name