dia sudah 8 bulan

23012011542
Kejap je dah 8 bulan.  At 8 months Khilfi dah boleh
~ merangkak laju giler pastu sempoi je langkah bendul2 yang ada
~ dah buleh duduk sambil membalancekan diri.  Sibuk je ammi aritu Khilfi xleh duduklah..jeles ngan Kasih Amaani lah..
~ dah pandai main aucak-aucak pakai selimut kecik dia..
~ asal aku bukak je pintu microwave dia sebut mam-mam…dia tau itu makanan dia
~ sangat susah minum air masak.  sampai kene paksa guna syringe lagi
~ kalau ngan ammi, dia cium secara rakus ok…kalau ngan abah kirim salam..tulah bela lagi janggut misai hohoho
~  Baru nak tumbuh sebatang gigi.. gigi depan-bawah-belah kiri
~  Berat….last timbang 6.9kg.  Sekarang taktaulah..tapi dah rasa cam berat je bila dukung.  Abih..asal sua je sudu nganga..sua jelah apa pun..nganga je keje dia
~ Suka tarik rambut…mangsa utama ammi & kakak.  Sian kakak terjerit-jerit
~  Khilfi ditugaskan untuk kejut kakak bangun.  Sangat efektif

Apa lagi ye…bulan depanlah ammi sambung development Khilfi ni.


Nota Kakikukaku:
Yaya…bila mau mari rumah.  Takkan nak tunggu Khilfi pandai cakap baru nak sampai huhuhu.  Last tido kat umah masa Kak Sheila kat spital nak bersalin kan?? Sob sob sob

2 comments:

babyluv_ayang said...

wah3...dah besar yek khilfi....ammi tak sbar nak tunggu dia jalan yek...heehheh...

reen said...

alolololo shomelnye dak tecit nih..nk picit2 jer..ngee..