Kyra's New Hair

Last Friday lepas balik dari jogging we headed to hair saloon kecik2 kat area rumah ni sebab nak kasi potong rambut Kyra.  Kiranya ni acara potong rambut besar-besaran kali kedualah ni.  Her first hair cut was done when she was about 4 months...masa tu kat Kuantan bertemankan aunty Sham.  Sekarag ni umo dia dah 26 bulan.  Trim rambut depan kasi pendek tu selalu ammi je yang uruskan

Sebelum. 

Sayang sebenarnya nak potong rambut Kyra sebab aku rasa rambut dia cantik.  Kategori takyah susah2 nak sikat nak blow kasi curl kat bawah tu..mmg original gitu.  Lepas mandi kadang2 kalo abah tak sikat rambut dia pun xpe..biarkan je kering sendiri pastu nanti pandai2lah rambut tu bawak diri.  Elok je


Suruh aunty saloon tu potong bulat pastu adjust sikit rambut depan yang aku gunting aritu. 

Tadaaaaaaaa... nampak macam pakai helmet tak??

Kene caj RM7 je.. tapi kesianlah time nak potong tu.  Dia siap nangis takmo potong. 

Jadi ammi kenelah guna ayat power "kakak nak cantikkan..."... bila sebut cantik je kalahkan si anak dara ni

3 comments:

mummy_ayu said...

comel la kyra dgn rambut baru tu....siap kena umpan nak cantik tak? pandai tul anak dara ko..

manisz said...

ouch.. 2nd cut ni aunty Sham tk dpt temankan.. heheeh..

comei lah Kyra.. kiut!

chekna @ mama ziyad said...

ala.. sweet nya kyra berambut baru.. baru la nampak kemas...

kecik2 dah terserlah kefemininan dia ye..