MEREKA DEMAM

Bila anak-anak demam... abah & ammi pun boleh demam jugak.

Kakak kalau demam tak banyak kerenah, tak merengek....dari kecik dia camni.  Gud girl.

Tapi kalau adik yang demam...confirm ammi pun demam jugak.  Adik jenis yang merengek, camne nak cakap ye...senang cite jenis yang tak tahan sakitlah.  (Tolonglah jangan amik perangai ammi ni dik)


 Susah nak tengok situasi camni dalam kereta...kecuali princess ini tidak sihat!!


 aaaaaaachuummmmmmmmm... nah tataplah serombong sebelum kejadian bersin itu

 Dekat klinik. 

Mula-mula nak pegi klinik Reddy kat Jalan Ipoh tu sbb Mr. Kay merasakan Dr. Soong tu bagus.  Sangat teliti masa dia periksa.  Tapi ya ampun semalam punyalah jam jalan.  Dengar radio kata ada banjir kilat kat town.  Pusing2 gaklah cari Klinik Pakar Kanak-kanak dekat2 ngan area rumah ni...tapi sebab jam merata2... dah sampai ke Jalan Cheras nun..patahlah balik.  Pegi jelah klinik yang biasa ammi ngan abah pegi

 Abah cuba menyelamatkan keadaan sebelum budak motak baju merah ni start the engine.

 Ok...tak jadi nangis

Dah habis check... gilah isi perut pulak.  Ammi punye perutlah pulak mcm masuk angin.  Perut ammi kan ngengada takleh lewat makan...mulalah angin2 ni sibuk nak memberontak.

Kakak memang takde selera sebab doctor kata tekak dia bengkak.  Selalunye milo kosong ni kasi gelas besar pun dia boleh licinkan...semalam dia minum separuh je.

2 comments:

mummy_ayu said...

memang tak selesa bia anak2 tak sihat..sian dia..makan ubat rajin2 & cepat sembuh yer..

chekna @ mama ziyad said...

mmg xsenang duduk bila anak2 demam ni.. tido malam pun xlena.. tambah2 musim hujan cam skg ni, siap dpt pakej batuk-demam-selsema...