SILALAH MELASAK

Si bujang kecik ni..sekarang2 ni bukanlah main lagi lasak dia. 

Suruh duduk dalam walker...kejap je dia dah buleh duduk kat luar
Suruh duduk dalam high chair nak kasi makan ... aku dah takut dia tergolek je

Tu belum lagi time nak pakaikan diapers, baju, suar sume tu.  Memang hari2 kene babab ngan aku dah sekarang ni.  Dah tau ammi ni bukan penyabar lagi mau bikin prangai.

Macam-macam betullah anak bujang ammi ni


Peratikan kaki kiri dia ye.  Kaki kanan dah tentu2 aku sumbat kat celah2 tu.


Now..peratikan kaki kiri dia jugak.  Tu belum lagi dia bediri kat atas mende alah ni.

Dalam walker pun sama jugak. 


Siap boleh pusing2 tengok tv lagi.

Macam ni pun boleh jugak.  Sib baik kat rumah aku takde tadah air dalam baldi ke hapa..risau gak kalo dia main-main dalam toilet.

Haritu dia dah selamat main dalam toilet.  Siap tutup bukak cover toilet bowl tu lagi.  Lupa pulak nak beli kunci untuk bilik air ni

1 comment:

chekna @ mama ziyad said...

biasalah anak lelaki.. baru la hero lasak2 kan..