AWAK ORANG APA?

Harini pegi kerja dari Seremban naik commuter.  Mr. Kay ada kerja kat Melaka.  Niat dihati cam maleh bebenar tapi sebagai pekerja yang menunggu hari nak berambus dari ofis tu...aku rajinkanlah jugak.  Konon nak setel keje mana yang patut.  Abih dah tulis kat dalam resign letter "........ and I will do my utmost to finish the outstanding tasks for a smooth handover".  Ahaksss

Kat LRT Kelana Jaya

Driver Taxi:  Ingge? (mana) sebut ing-ge tu sila guna e-taling ye macam kite sebut HEbat
Aku:  Centre Point
Driver Taxi:  Anji velli mudiyamma? (5 hengget boleh tak)
Aku:  Ok sambil angguk

Dalam kereta uncle tu pun pasanglah THR Raaga. 

Hampir sampai kat ofis

Aku:  Tak payah masuk dalam uncle..dekat tepi tu cukup
Driver Taxi:  Awak bukan India ka?  Saya ingat awak India tu pasal saya ckp Tamil
Aku:  Takpe.... saya faham uncle cakap apa
Driver Taxi:  ooooo sori adik saya pasang radio sikit kuat tadi.  Muka ada macam India..awak orang apa?
Aku:  Saya campur-campur uncle


Mak tak kesah pun... mak kan mmg layan lelagu Tamil ni kengkadang..siap yang terbaru ringtone handphone lagu rock Tamil dari "Kashmir Stone".  Belasah.



Ada yang kata muka aku cam India... ada yang kata muka cam Melayu. 

7 comments:

ღ p!nk veLvet ღ said...

sbenarnyer pe kak? pure malay ke?

Jiejah @ Iza said...

ekekekeke kalau dah mix tu x bleh lari la ekeekke

tp terer la ekk leh paham?
laki akhak ni malas tul ajar anak² ckp mandarin ..huhuhu

sayangsayangibu said...

banyak kelebihan bila tahu banyak bahasa ni kan?
bertuah nest, harap2 anak2 nest tu pun boleh faham dan cakap bahasa tamil jugak.

sheila said...

yien,
tak...malayalam + jawa

kak jiejah,
paksa incik tu ckp..rugi wo

kak jaja,
dulu masa kekecik cam menyampah ok bila nenek paksa atuk ckp bahasa tamil & malayalam ngan kitorang. sekarang ni baru tau ke'positif'annya

DrSinga said...

pan asian lah eh??
:)

chekna @ mama ziyad said...

teringat kat en rijal, dia kan suka panggil ko sharmila tagor (tul ke spelling?) kire ko ni stok2 artis bollywood la jugak kan.. glamer tuh...

sheila said...

DrSinga,
pan asianlah sangat hahahahha..

ina,
tu kire artis boliwud plg hot zezaman en. rijal muda tu