MACAM DAH TUA JE RASA

Since ini adalah minggu tanpa nasi...makanya masak pun simple dimple lah kan.  Jadi banyaklah masa terluang.  Jangan tido petang waktu cuti...nanti gumuk hohoho

Jadi aku gi kemas rak buku...kemas isi-isi yang ada dalam file.  Aku jumpa satu file kertas yang ada sume bil-bil yuran aku masa zaman diploma.  Time tu masih guna logo ITM yang lama tu lagi.  Terasa macam dah tua sangat bila tengok kertas-kertas tu dah tukar colour jadi kuning.


Aku merasa banyak benda kat ITM ni.

Dari zaman nama ITM sehinggalah ditukar ke UiTM

Dulu masa aku masuk ITM...nama course aku Diploma Kesetiausahaan Eksekutif  (ss14)
Pastu masa aku part 5 ke part 6 ntah...tukar nama jadi Diploma Pengurusan Pejabat (OM14)

Masa memula masuk ITM..nama school aku KAJIAN SAINS KESETIAUSAHAAN
Pastu tukar jadi FAKULTI  SAINS KESETIAUSAHAAN




Slip amik keputusan Kurikulum ADASI kengkawan aku pun aku ada simpan...si Norli & Cipan punye.  Camne buleh ada kat aku pun aku taktau.. nasib baik memasing dapat A+.

Orang lain amik kesatria..pakai baju ijau, kasut boot berat.  Aku bertiga gi interview kat Bangunan Menara tu nak amik ADASI.  Motif?? Malas nak belari2... aku kan suka tido petang dedolu hohoho.

Time interview

Encik Itu:  Kenapa nak ambik ADASI...
Aku:  Sebab nak belajar Encik.
Encik itu:  Cuba baca Doa Qunut
Aku:  Saya tak tau encik....(tipu sunat disitu)
Encik Itu:  Apa surah yang kamu tahu baca?
Aku:  Surah Alhamdullilah..... (kata kene buat2 buta agama...)
Encik:  Lulus...
Aku:  Gelak setan di dalam hati hohohoho

5 comments:

mummy_ayu said...

aku pun malas nak amik kesatria..ingat nak amik ASADI tu..dah penuh pulak..terpaksa la aku join asabina..kena interview jugak.jenuh aku kelentong..pas tu jadi aku taik cicak..hitam putih..nasib 1 sem jer..

sheila said...

ayu,

ADASI lah... ASADI tu jenama slipar hahahha

manisz said...

ahah lah ayu... ADASI.. tu jenama selipar.. hehehe..

ooo tu keje ko ek nk masuk ADASI dulu.. huh! lau aku tau, aku join.. tk lah aku jadik katak ijau..menciiii!!

tiHa79 said...

Ye lah sheila, aku pun dah lupa la dulu amek apa...tp konfem bukan kesatria...hehehe...

sheila said...

sham,
tu lah ko tak geng ngan aku & noli dulu. ko satu geng ngan intan & bojo...

tiha,
aku mcm rasa ko amik asabina lah...mcm penah nampak ko beratur kat tengah menara tu pakai baju taik cicak.