ADUH ANAKKU

Last Friday secara emergency I have to send kids to Seremban.  MIL babysitter masuk hospital...aku pulak baru je seminggu keje takkan nak EL pulakkan.  Mr. Kay pulak mmg jadual soundcheck dia busy ... dengan AFnye..ngan apakebenda rancangan cina kat 8TV tu.  Memang aku jadi super robotlah pagi tu packing baju... balik Seremban ni aku tak kesah sangat bab baju... yang penting diapers & susu je.  Kat rumah mama mmg ada spare baju...lagi pun belambak baju2 size anak aku kat situ.

Kalo still keje kat ofis lama...inilah dia kesempatan nak bercuti hohoho.

So, mama kata pagi tu kat rumah mama adalah sorang lagi budak baya2 Kyra.  My mom pun babysitter jugak huhuhuhu.... budak2 yang lain tu sume dok kerumun Muma kat dapo... tapi yang 2 orang ni takde (Kyra & Fira...they're about same age).  Mama ke depan tengok dorang berdua tengah meng'colour' buku.

Amuma:  Colour elok2 ye... color kat buku je.  Jangan conteng dinding Muma tau
Fira:  Ye Muma
Kyra:  Angguk2 je... (mama kata)
Amuma:  Kalo conteng dinding nanti Muma roooooooooo
Kyra:  ROOOOTI (dengan bangganya dia jawab)

Tergelak besarlah Mama...tak jadi nak buat muka garang yang kononnya tadi nak meROTITAN....kalo dorang conteng

Rindulah zaman anak dara ni kecik2 dulu.... cepat betul anak ammi besar.

6 comments:

chekna @ mama ziyad said...

hahahaha... lawak la anak dara ko ni.....

ღ p!nk veLvet ღ said...

hahaha~ pandainyer menyambung ayat c keciq 2 :P

manisz said...

wah.. pandai Kyra.. ni mesti penggemar roti tegar!!

seb lah seremban dekat jer.. lau pahang? penang? masak ko!

p/s: patut aku mintak pas final AF dgn mr.Kay.. hehehe.. eh ramai ckp sound system masa finale tu tk ok? yg tu hubby ko gak ker? wah soklan aku mcm wartawan.. sheila, aku ada mende nk citer.. tapiiiiiiiiiiiii..

mummy_ayu said...

rotan leh jadi roti yer..
kan? kejab je budak2 nie membesar..

DrSinga said...

ROOOOOO---ngeng !!!

sheila said...

ina,
dia mmg makcik lawaklah kat rumah ni

yien,
pandai sambung ayat satu..pandai ubah lirik lagu pun satu lagi pulak

sham,
kyra TAK SUKA roti!! Mr. Kay supply barang je..org lain buat setup tp kalo astro biasanya crew dorang le setup

ayu,
rasa cam baru je kan

DrSinga,
ronggeng ok lagi.. kalo ro-m*n bukan ke haru