Gua Puas Beb.........

Dah lama dah nak terminate berukband keluaran Celcom itu.  Aku bayar rm98+2 sebulan tapi service macam bil dia harga 2 hengget setengah.  Tiap kali online kat rumah... segala-galanya sakit.  Sakit jiwa, sakit hati, sakit kepala....sakit mata

Memula ingat nak amik streamyx je tapi kang kene pegi TM Point le... kene tunggu orang datang buat wiring le.  Pastu ingat nak amik DiGi broadband...tapi takut pulak sama je nanti

Haritu masa shopping barang2 dapo...nampaklah booth P14G ni.  Dia kata leh try 7 hari.  Tapi tetaplah kene bayar deposit...cumanya kalo ko dah try pastu rasa cam tak best bulehlah terminate application ko tu.  Jadinya dia akan pulangkan balik deposit ko tu.  Kalo lebih dari 7 hari ko dah takleh terminate sampailah contract ko tamat...contract tu setahun ye kengkawan.

Aku amik pakej yang harga sama cam celcom tu...pakej sedang2 namanya.  Cumanya dorang tgh buat promo...3 bulan pertama cuma bayar rm49 sebulan...bulan ke-4 nanti baru start bayar rm99.  Tapi bulan pertama adalah fee gedebuk gedebak yg totalnya jadi rm222.  Tak kesahlah...janji servis adalah far better than berukband itu.


Speedometer semalam.  Takdelah sangat sangap nak browse 2 3 sites sekali harung....laju je

 As for todate aku rasa berbaloilah.... i got what i paid.

Gudbye Celcom Berukband....

3 comments:

ღ p!nk veLvet ღ said...

yeay! akk da bole on9 ... cepat hupdate lagik ... hehehe~

chekna @ mama ziyad said...

mmg slow siput celcom ni.. aku pun dok bertahan lagi.. aritu ingat nak amik digi je, area rumah diorg laju.. tp tu la xtukar2 pun lagi.. kalo nak laju lagi unifi la.. tp contract 2 tahun... P14G ni macam xbrape familiar....

r33n adnan said...

cuba akak tgk progress pas hari yg ke 7.. kalo speedmeter sama, mmg btol la pilihan akak tu..huhu..