MERAJUK KONON

Makcik kecik ni sekarang ... bukan main lagi.  Apa yang dia nak kite kene kasi...kalo tak dia buat hal.

Nak nangislah...nak jeritlah.

Ada benda yang aku ikutkan...tapi semuanya ada limit.  Kalau asyik parents je yang kene dengar cakap anak...naik lemaklah pulakkan anak tu.

So, haritu jam dah dekat nak pukul 7.30 malam... kira dah time nak dinnerlahkan.  Kyra sibuk nak bikut (biskut).

Kyra:  Kakak nak bikut Mi
Ammi:  Takmo biskutlah kakak...kejap lagi kite mamam nasi ye
Kyra:  Nak bikut pulak (sekarang sikit2 nak sebut pulak... jugak pun jadi pulak)
Ammi:  Tak boleh..nanti kakak dah makan biskut..kakak takmau nasi dah
Kyra:  Nanak awan (kawan) Ammi
Ammi:  Taknak sudahhhhhhh


Lama gaklah dia berdiri kat tepi microwave tu.. alah sebenarnya dia leka tengok muka dia kat cermin depan microwave tu

Bila aku dah snap satu... perghhhh buat2 merajuk camni pulak

Bila pujuk-pujuk...dia still takmo pandang aku... kata merajukkan.  Tapi dia takleh nak control senyum... hahahhahah.  poyo je kakak ni tau ingat ammi tak nampak

****************************************

Please take note that this is an autopublish entry !!!  ahakssss

5 comments:

kakngah said...

betul tu.. anak2 ni kene gak ajar terima bila kita say no pd setiap permintaan diorng. aku selalu ckp kat anak2 aku.. kene ingt tak semua permintaan mummy & baba boleh tunaikan...

apa adahal oto n3.. janji update nok....

DrSinga said...

meh nak cucuk sikit lesung pipit dia tu!!!

ღ p!nk veLvet ღ said...

hahaha! da pandai nak merajuk bagai, jenoh la ammi nnt :)

chekna @ mama ziyad said...

drama queen rupanya kakak kyra ni ye... hehehe.. cute je senyum sorang2 tengok microwave..

ada gak le dia nak makan nasi, si ziyad ni kalo dia nak makan biskut, baik bagi je sebab nasi pun dia xnak makan, baik dia makan biskut.. kalo x, susu..susu..susu... nak letak asam jawa je dlm susu tu kang cam kejam sangat plak.....

sheila said...

kakngah,
ha kan.. ado maso mmg kono ckp NO. kalo tak kang dio ingat apo yg dio nak sume org ikutkan

drSinga,
silakan.. mak tak marah

yien,
time kecik ni kalo merajuk leh lagi pujuk2...dah beso kang..pepandailah pujuk diri sendiri

ina,
yg ni pun jenuh nak kasi nasi. kene buat lauk faveret...dia je. sayo takmo..itu takmo ini takmo..geram je