Family Day

Event:  Mohamad Jamil's Family Day
Venue:  KM Chalet, Kuala Linggi
Date:  6-7 Nov 2011

***************************************************************
First of all tahniah pada penganjur...ceh ceh macamlah penganjur tu orang lain. 

Out of 12 orang anak2 Abg Jamil merangkap bapak mertuaku...10 managed to turn up.  Yang lagi dua terpaksa bertugas.

Sebab haritu adalah Hari Raya Aidiladha..makanya kitorang sampai kat situ dalam pukul 3.30.  Pagi Mr. Kay sibuk ngan aktiviti sembelih, melapah, melahap dan yang sewaktu dengannya.

 Pictures are not in chronological order sebab mak tak kose nak susun2 ni...

All black.. dah masuk dalam gamba baru prasan suma2 pakai kale itam

Si kecik yang gila happy sebab dia bebas berlari

Si kakak lagi happy sebab dia BEBAS bermain pasir.  Pastu tak reti2 berenggang ngan "AbangAdik" dia

Antara aktiviti kitorang... MEKAPKAN PASANGAN & kitorang dapat no. 2 huhuhu

Acara MEREBUT GULA-GULA.  Anak buah yang lain gila aktif sumbat gula2 kat dalam baju...anak aku KAGET disitu.  Puas MakNdak Umi ajar dia tetap tak reti nak berebut.  Huhuhu

Nilah dia bapa mertuaku.  Aku bangga ada FIL macam Abah... very humble, very understanding and Abah tak pernah lupa wish anniversary & birthday aku walaupun anak dia ramai. 


Belah malam ada acara pakaian beragam kanak2 bawah 7 tahun.... yang lain gila bermekap bagai.. ada yg jadi Princess Barbie, ada yg jadi Lady Diana..... tapi inilah juaranya.  Ko mmg bestlah Rawi.

Ni anak dara mak.  Baju telah disponsor oleh Mama kesayangan Kyra.  Kalolah dak adik tak sponsor idaknyelah aku nak pakaikan baju ni.  Aku pakaikan dia baju tido je huhuhu (kire pakaian beragam gak kan baju tido tu)...

Besoknya ada acara bina istana pasir... dak bujang ni pun tak lepaskan peluang main & makan pasir.  Lantak le dik

Seeee... kyra tak habis2 ngan AbgAdik dia...

Sebelum bersurai kita amik gamba dulu.  Nilah dia semua yg hadir.  Walaupun quorum agak kurang tapi kita masih enjoy dan happy.

Kita sudahi pertemuan dengan bacaan doa dari BangLong aka biras aku.  Doa yg sangat terkesan dihati... gua ada  rasa nak nangis tapi ku tahan jebat...ku tahan.

***************************************************************

Diharapkan aktiviti ni dapat jadi aktiviti tahunan keluarga & our next destination will be Gambang, insyaallah.

3 comments:

kakngah said...

pheeewiiitttt!!!
utk rawi.
ahaks!

Sya Annur said...

bday kau tu harusla pak mentuo kau ingat, siap bg cuti 1 malaysia lagik! haha

sheila said...

ngah,
mmg riuh rendah airtu kak... memasing pewit2 dio

dekfa,
hahahhah..kalo tak ingat gak besday mak harus mak lari cari batu belah