Ini bukan kakak

Hari Sabtu aritu lepas siap buat keje rumah...satu hari suntuk aku melopong depan lappy.  Main game, cuci2 lappy, tengok2 gamba lama...

Tengoklah gamba yg aku sempat transfer dari handphone lama yg dah kene rembat tu...
 "ahhhhh tetiba rasa nak menyumpah malaun yg tibai enpon aku tu"... cis

Kyra duduk sebelah aku...

Sampai kat gambar ni .. dia ckp

Kyra:  Eh...ammi abah tidur dengan adikkan...
Ammi:  Itu kakaklah
Kyra:  Itu adiklah
Ammi:  Itu kakak masa kecik
Kyra:  Adiklah ammi ... (dia tetap rasa macam dia tak penah kecik...)
Ammi:  Ini kakak... kakak tengok baju tu kan color pink.  Adik mana ada pakai color pink
Kyra:  Senyum2 malu...


Sampai kat gambar bawah ni lagilah dia tak mengaku...

Ammi:  Ini pun kakak jugak
Kyra:  Ini upin ipinlah ammi
Ammi:  Hahahhahah apa pulak upin ipin, ini kakak
Kyra:  Ini adik... dia motak macam adik

Seeeeeee takmo mengaku

Harini genap umo anak dara ni 2 tahun 11 bulan.  Perghhhhh next month dah 3 tahun umo dia.

Ammi:  Ni sapa ye kakak?
Kyra:  Ni kakaklah... ammi taktau ke?
Ammi:  oooo kakak ke... ammi ingat momok
Kyra:  Cantikkan kakak mi...
Ammi:  **pengsan** mendengar perkataan2 masuk bakul angkat sendiri ni..huhuhu

3 comments:

mummy_ayu said...

ha ha ha..boleh lak dia tak ngaku..
bila comel baru dia ngaku yer..

kakngah said...

hahaha!!!
tak boleh blah part upin ipin

part masuk bakul.. lagila..

kemain lg ank dara ko yer...

liea said...

hahahaha......mcm2 lah kakak kecik sorg ni.....ni mesti ammi kecik2 camni...kekeke