FIRE DRILL SESSION

Pagi tadi around 10 building management ada buat fire drill session.  I was doing filing in my boss's room and dengar bunyi loceng ngan suara orang samar2 dari mounted ceiling speaker.  Mmg gile punye slowlah... kalo kata it was a real fire definitely dah rentung kitorang kat dalam ofis.

Turun tangga satu lagi perkara.  Memasing jalan macam itik cari girlfren.... lenggang2 kangkung.  Aku sempat capai handphone & sebungkus kacang yg ada kat atas meja.  Handbag sume tinggal.  Baguskan.  Huhuhu.

I should have set the timer masa start turun dari 19th floor tu.  Gila punye lama nak sampai ke bawah.  Sampai kat bawah nampaklah ada smoke kat atas.  Dorang sume sibuk kata datang dari 13th floor.

Kali terakhir aku terjebak ngan fire drill ni masa kat ITM dulu.  Tp yg tu tengah2 malam.  Lagi haru turun time tengah mamai

We gathered here and there...sepatutnya kite macam kene kumpul ikut floor.

View from the next building... being makcik kepoh biasalahkan.




Bomba tengah tembak air.

See...akak opis aku sempat tau suruh snap gamba dia kat motor besar ni.

Overall aku rasa agak gagallah session ni.  Sebab pengurusan macam x best je.  Sepatutnya Marshall / Warden yang dipilih tu macam kenalah susun sume manusia2 ni ikut floor...barulah tau ada ke tidak yg terperangkap dalam bangunan.

Sekarang peha adalah SAKIT ok.. i need a massage.

No comments: