Jejak Upin & Ipin for Kyra

Sempena besday Kyra yang ke-3 haritu..we decided to bring her to Muzium.  Bukanlah nak gi tengok pameran sejarah2 Malaysia...tapi nak tengok "Jejak Upin & Ipin" aje.

Bukan taknak bawak gi masuk muzium utk tengok pameran yang bersejarah tu...tapi rasanya kalo gi situ ammi yg over excited....anak2 confirm bingung, confuse, dan bosan.

Ammi was attacked by migraine tapi demi menggembirakan anak...ku gagahi jua jebat.

Jejak Upin & Ipin will be available until 31 Dec 2011.
Entrance fee RM12 for adult and free for kids.

Abah & birthday girl dah jauh ke depan... ammi as usual terkedek2 kat belakang and our lil hero mmg macam hero nak jalan sorang2.

So happy to see her happy.  Tengah tak sabar nak tunggu mascot Upin & Ipin keluar.

Percaya tak kalo si kecik ni gi kejar Upin & Ipin.  Sungguh dia tak takut dengan mascot yang lagi besar dari Abah dia.  Sampai si Ipin tu buat main nyorok2 ngan dia.

Ipin siap dokong hero ammi ni..

and the best part is.... Upin & Ipin and the crowd sang a Happy Birthday song to Kyra.  Ammi amik gamba sambil rasa nak nangis...huhuhu.  Sungguh cengeng ammi Kyra itu padahal ammi yang gedik2 gi cakap ngan akak baju itam belakang Ipin yang its Kyra's birthday today.

And she received one water tumbler as her birthday gift from team Upin & Ipin.  Thank you guys.

Lepas dah puas amik2 gamba dengan Upin & Ipin kat luar...kita masuk dalam pulak.

"Kakak nak duduk umah atuk"

Ni kat dalam rumah Upin & Ipin.  Inilah spot paling disukai oleh hero ini. 

Sikit punye susah nak amik gambar bertiga ni.  Patung upin ipin kat belakang tu jatuh ntah berapa kali ntah dikejekan anak2 ammi.

Pastu pusing2 dia gi kat stage ni je...suruh kita amik gamba dia.

Ni rumah Upin & Ipin.. siap ada bilik Opah, bilik Kak Ros, bilik Upin & Ipin...dapor sumelah complete dalam rumah tu.

Walaupun tak berapa nak besar ruang pameran untuk "Jejak Upin & Ipin" ni...tapi anak2 aku enjoy.

Dalam kereta
Ammi:  Hari ni hari apa kakak?
Kyra:  Hebiday (happy birthday) kakak
Ammi:  Kakak suka tak ammi bawak kakak jalan?
Kyra:  Kakak seronok..(fuh vocab anak aku semakin banyak)

3 comments:

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh~ best lah bebudak tu pegi sane ye daq, hehe!

mummy_ayu said...

dah gie tgk dah..best..wah siap upin ipin dukung lagi..tak takut pun...and apt bday present lagi..best2..

happy bday kyra!!

kasihibu said...

TAHNIAH ANAK DARA MAKAN PANDAI BERCAKAP, BUAT AYAT DAN DAH BESAR..
SELMAT HARI LAHIR KYRA...