Me'nate Steak House

Semalam since kitorang membujang buat hari yang ke-2... berfoya-foyalah lepas balik kerja.  Sebelum tu call Mama dulu...tanya anak demam lagi ke tidak... ok ke tidak.  Bila dengar suara anak seronok sampai macam x hingin nak cakap ngan ammi dia...barulah meluap2 rasa nak berdating.

"From farm to plate....chill never frozen" ha gitulah motto kedai ni.


 Macam2lah ada...dalam buku menu ni dah macam ensaiklopedia lah aku rasa... siap aku terhegeh2 baca pasal daging. 

 Daging ko kene pilih sendiri.  Dorang dh timbang siap2 pastu siap2 letak tanda harga.  Jadi agak2lah ye.  Ko nak ribeye, ko nak tenderloin, nak apa jelah yg ada kat dlm chiller ni.  Pastu ko pilih nak masak camne.  nak well done ke, medium ke, medium rare ke...

 Air kat dispenser ni adalah free flow... amiklah banyak mana korang nak amik yg pastinya silalah habiskan sampai buncit perut.  Kalo ada excess nanti dia caj RM4.90 per glass.

 Ha nampak.... No MSG, No preservative, No salt, no cooking oil.  Camne dia masak tidaklah aku tau.

 Ni aku punye ribeye... harga lebih kurang RM49.70.  Mr. Kay punye mak lupa nak snap sebab biasalah orang gayat tengah makan steak mahal mmg x nampak dah perkara2 lain.  Mr. Kay amik lamb.  Total dua jenis steak ni adalah RM104.00.  Agak mahallah bagi aku yang biasa makan steak rege bawah 20 hengget ni. 

Dia dapat lambat skit tapi dia habis cepat banyak.  Aku gak terhegeh2 makan macam pengantin makan beradap.  Huh.

Sapa yang rasa nak makan steak sambil pilih2 daging sendiri...silalah pegi kat sini.  Sila pastikan anda bawak duit lebih...yelah manalah tau kan..sampai sana korang nak makan Wagyu ke.  Sila ambil perhatian...daging Wagyu itu harganya adalah 100 dan ke atas.  Nangis aku tengok.

Lokasinya:-
Menate Butcher Shop / Steak House
No, 16 Jalan Kolam Air Lama Satu
68000 Ampang Jaya
Selangor
HP: 012 334 7107

No comments: