playtime

Weekend kalau ada masa biasanya bawak kids pergi playground.  Yelah dah 5 hari seminggu duduk terperuk dalam rumah..sekali sekala bawaklah dorang pegi lari tak tentu arah kat playground.  Biasanya sampai je kat playground Kyra confirm tak tau nak pegi ke kiri ke kanan ke.  Sungguh tak tentu hala.

Biasanya lepas dah tentu sikit hala tuju dia akan request untuk main buaian yg kebiasaanya adalah penuh.  Kesian.  Jadi bila dapat naik tu dia cam cuak...dia punye pegang macam buaian tu nak roboh.

Tengok muka cuak dia....dan tengok jugak budak yg berdiri kat sebelah tu.  Kyra baru je naik tak sampai seminit dia suruh turun.  Rasa nak hempuk je.  Mentang2 Kyra yang paling kecik compared to yg 3 lagi...

Kejap tu dia panggil aku..
"ammi...ambik gamba kakak mi".

Besar dah anak dara ni.  Next week dah 3 tahun

3 comments:

✿ pink velvet ✿ said...

esok2 die pulak buat blog, hehehe~~

kakngah said...

lesung pipit tu yg mahal...

sheila said...

yien,
tulah skrg ni pun dia ckp "nanti ammi letak gamba kakak kat tivi ye".. sib baik dia x pandai nak sebut blog

kakngah,
rezeki anak lesung den patah duo maghin huhuhu