Lunch Date

Last Wednesday I had lunch date with Mr. Hubby after quite sometime.  Bukanlah dah lama tak makan lunch besama... tapi lunch bersama berdua2an diluar rumah tu sangatlah dah lama tak dilakukan.  Since both of us are still on leave... we decided utk hantar kids pegi babysitter and kitorang pulak gi cari barang2 untuk mekap bilik Kyra.

Helloooo baru raya ke-3 ko expect dorang bukak kedai ke nok??? Haruslah sume kedai tutup.  Jadi aku suggest kita ke Ikea..we went there but nothing seems to menggeletek2 hati untuk membeli.  Perut pun sudah lapar...jadi lunch date lah kita terus kat situ.

We had steambot for lunch kat Pulau Ketam Village Steamboat Restaurant.  Aku sukalah kat sini sebab each diner is given their own individual pot of soup (ada choice of curry, tomyam ngan clear chicken broth.)  My favourite is by far the tomyam soup.  Sebab nak pedas2...barulah ngam ho bila hadap makanan tu.

** Kualiti gambar BB adalah sangat tidak best **
** Ye aku tau aku pakai BB paling cikai **
** Tiba-tiba rasa rindu kat handphone Sony Ericsson aku tu ** huhuhuhu

Mr. Kay tuang cili dalam mangkuk kecik tu sikit punye penuh.  Cili tu pedas... pedas gila yg menarik pastu kene pulak ngan sup tomyam yg mmg dah pedas.

Ni aku punya set... apa ke nama set ni lupa plak.

Ni set pilihan Mr. Kay...dia pilih chicken soup.  Pada yg bawak anak kecik bolehlah amik sup ayam ni..tak pedas langsung and aku tak suka.  Mr. Kay konon nak makan vege saja.


Ohhhh tiba2 tertelan airliur pulak bila tengok gamba ni balik.

Harga kitorang makan aritu around RM49++ gitu.  Lain-lain set lain harganya.

Sekarang ni terasa macam nak buat steambot kat rumah pastu panggil ipar duai yang kaki makan tu datang

No comments: