Touch Up

Memang dah lama plan nak buat proper room untuk 2 beradik ni... especially Kyra.  Dia dah besar takkan nak tido terselit lagi kat Abah & Ammi kan.  Kenalah ajar dia....jadi untuk nak bagi dia semangat perjuangan harmoni eh semangat lamina ek eh... semangat tido dalam bilik sendiri haruslah dimekapkan sikit bilik tu.  Ditambah aksesori yang patut.

Dari CNY day 3 kitorang dah kluar cari paint & katil...tp since CNY kan..haruslah sume kedai yg jual cat tutup.  Tadi ni pun tempat yang selalu pegi tutup.  Nasib baik jumpa satu kat2 area Leisure Mall.  Velasah jelah.


Pilihan color mmg dah buat dari rumah... aku siap buat design guna excel lagi.  Ater...guna excel je mak tau pun.  Sampai kedai tengok lagi color chart..

Aso ni tengah mix kan color yang aku pilih... walaupun ko amik cat jenis ekonomi tp kalo color yg ko pilih tu jenis yg pekat sikit dia still kene mix pakai machine.  Takdelah ko nak cat code A34B...dan dan tu dia ada stok.  Jadi dia kene mix.  Lain-lain warna lain-lainlah harganya...bergantung kepada kepekatan, kestrikingkan color yg korang pilih tu le.

Hampir siap tin ke-3 yang aku pilih.

Takdelah mahal mana pun.... aku amik 1 tin cat yang 5L.. pastu 3 tin yang 1L.  Banyak gile extra....jadi bolehlah buat cat untuk bilik2 umah baru nanti


Ucapkanlah selamat tinggal kat bulan PAS ngan jalur2 gemilang dalam bilik ni yang terbengkalai sejak 5 tahun lepas. 

Thank you Acu sebab datang tolong cat bilik Kyra ye.

Katil sampai ke waktu mengupdate entry ni masih belum ada final decision.  Abah minat gile2 ngan ada satu katil jenis double decker.  Ammi pulak kureng sikit pada yg jenis DD ni..risau sangat dorang main panjat2 nanti ... pagi besok nak gi kat galeri perabot Seputeh tu lagi skali...nak tgk kat Little World apa yang dorang ada...nampak byk na sticker 50% less.  Tadi pegi pukul 8 malam sudah katup itu tempat.

Bila dah fully siap project ni akan ditayangkan gambarnye ye.

2 comments:

kakngah said...

beberapa tahun nan lalu, aku gigih bikin bikil utk ank bujang aku.. siap psg ekon ko.. las2 depa kerumun bilik aku gak... hahaha!!

✿ pink velvet ✿ said...

alooo~ baru xcited nak tgk bilik kyra ... den suke tgk bilik bebudak, tmbh2 bebudak gegirl, chomel beno biliknyer, hehehe~