Mee Tarik Warisan Asli

Dekat area rumah aku ni ada satu gerai Mee Tarik.  Kenapa mee tarik??? sebab dia mmg buat mee tu live kat depan mata....mee tu ditarik2 manually...bukan pakai machine buat mee yg selalu orang guna tu.

Sedap jugak rasanya...mee kental.  Dah namanya pun freshkan.

Dulu gerai dia kat tepi jalan sebelum ke rumah aku...tp baru2 ni dia pindah kat kawasan baru kat Pekan Sg. Besi tu.  Nama tempat baru ni cam Medan Niaga Taman Tasik Utama...ntah tak sure plak mak.  Taklah jauh sangat cumanya dah x bolehlah nak jalan kaki.  **Macamlah selalu tu pegi makan yg dekat2 ni jalan kaki khennnn**


Hasil cilokan


Antara menu yang ada

Ha seeeee...dia buat mee ni live in action.

Mee Sup

Taste yang tak kurang hebat... cam tak terpikir je mee boleh "bersekutu" ngan kacang panjang.

Silalah try kalau teringin.

Ini adalah iklan tidak berbayar...cuma halal itu lebih baik dari was-was.  Eh...feeling stazah plak... tp yelah sekarang ni dah elok2 ada tanda halal...walaupun Restoran hebat terkenal...tetiba masuk tv kata ada yang diragukan...and sekarang kalau gi kat Restoran yang dikatakan itu...tanda halal dah ditutup.

Jadi nak sangat diet...takyahlah subway ke, subwoofer ke, submarine ke... ko beli je roti gardenia wholemeal tu pastu ko tepek jelah sayo yg ada.

No comments: