Bawaklah bersabar ye ammi

Budak-budak ni kadang-kadang...lagi kita tegur lagi dia buat.  Jadinya haritu aku diam dan tengok.  Penat dah nak marah-marah.

 Almari kasut dah boleh beralih tempat...ni sume keja sikecik.  Pastu ada pulak crew tambahan datang membantu.

Apa dorang buat pun aku taktau...sorang ukur sana sorang ukur sini.  Pastu berdiri camni berdua.  Hanya mereka saja yang paham.  Baju kyra semua dah sendat mendat...padahal tu baju untuk budak 5 tahun.  Lepas ni size apa ammi nak beli kakak?

 Bila aku tengokkkkkk je tak kalih2 mata tu...dia macam perasan yang dia dh buat salah.  Laju je dia tolak balik lemari tu.

 Sebab ammi diam je x bercakap2 makanya datanglah dia...panggil....ammi ammi... adik datam (datang).

Datang pulak si kakak buat lawak...

Ha tau cuak bila ammi tak bersuara langsung.

4 comments:

kasihibu said...

bijak 2 beradik ni, memang kalau marah selalu diorang tepu pulak nanti, baik biar je, pandai pulak diorang pujuk kita itu yg paling best sesangat ;p

✿ pink velvet ✿ said...

hahaha! manguji kesabaran betui dorang ni kan ... tapi sweet je, hikhik~~

kakngah said...

lama ko tak tepek gambar si adk tu eh... dah panjang la rambut dia...

Siti tiHa said...

hehehe...sebijik la pangai anak2 aku camtu gakkk......kebetulan sama lak kita yang sulung kakak, yang adik jantan....hehehe...