Saya sudah 33

I'm officially 33 last Friday.  Age is just a number.... no worries.  Huhuhuhu..sangat menyedapkan hati sendiri....sebab dah terasa diri semakin tua bila tengok kulit dah tidak setegang dulu.  Sudah ada kudut2...huhu.

This year agak best jugaklah.  Selalunya asal birthday je mesti Mr. Kay ajak gi makan2.  Tapi kali ni lain sket.  He reserved hotel room yang menghadap KLCC...makanya aku boleh tengok bunga api.  Ini sebenarnya angan-angan lama aku.  Konon nak simpan duit nak duduk hotel-hotel murah kat KL on either New Year eve or Merdeka.  Konon macam bila duduk kat hotel boleh le jalan kaki je ke KLCC atau Dataran.

Ke Traders Hotel kami petang 30/8 tu...lepas check in Mr. Kay setelkan buat quotation mende ntah kat laptop dia...sementara tu anak2 sibuklah mengukur bilik. 

 Nombor bilik kami....nice.


Budak kecik idong kembang ni gigih nak bukak sendiri kasut dia...duduk kat situ diam2 bukak kasut.

 Lepas abah siap buat kerja...santai2lah kejap atas katil.  Gedik betul anak dara kat tengah tu...takmo kasi can langsung ammi berkepit ngan abah.


 Petang...konon nak bawak budak2 gi playground kat KLCC ni..tapi hujanlah pulak.  Dua2 dah melalak kat tengah hujan tu.  Abah tipu kata kat dalam KLCC pun ada playground jugak....hohohoho.


 Cukup teruja dia dengan kasut giant ni...sibuk sebut "wahhhh kashut besha...kashut besha"


Pusing-pusinglah kita kat dalam KLCC tu.  Tup tup abah kata kat anak dia..."jom kita cari hadiah ammi"... wahhhh menggelitik hati ammi dengar.  Tapi masalahnya...kene pilih sendirilah pulakkan.

Selesai sessi mencari hadiah...gi cari makanan untuk dinner malam ni.  Kita gi tengok fountain kat luar pulak.  Hujan pun dah berenti...budak2 pun dah lupa pasal playground tu.


Semuanya berbaju belang...tapi belang milikku hanya yang comel2 itu saja.  Hohoho...

Sukanya kakak...seronok dengar dia ketawa gembira.  

Bestlah tu konon amik gamba camni...

Dah selesai agenda di KLCC...kita balik.  Tapi kalini lalu jalan dalam je...sangat bahaya kalau lalu luar kat kawasan playground tu.  

 Sebab dorang tak dapat main kat playground pastu abah ngan ammi malas nak ke skybar kat tingkat 32 tu...makanya mandi manda kat dalam bath tub jelah ye anak2.  Hambik...berlipat2 perut dak gomok ni. 

 Malam tu Ana dropby bilik....saja nak jumpa budak2 ni katanya.  Eleh...cakap jelah ko rindu nak jumpa aku...ko guna alasan nak jumpa anak-anak aku kan.  Banyak gak gambar yang Kyra snap...kakak ambik gambar ammi dengan maklong katanya...tapi semuanya hampehhhh bergegar2.



Masa yang ditunggu-tunggu tiba...nearly 12pm kejutkan sibujang kecik tu dari tido...kita standby tepi tingkap.

Wahhhhh shantiknya KLshishi (KLCC).  Kejap tu fuhhhhhhh terjerit2 kakak ngan adik suka tengok bunga api.  So suwittttt bila abah, kakak ngan adik nyanyi lagu happy birthday untuk ammi....ammi sila control ye..huhuhu


Nilah gamba yang paling cantik aku dapat snap..hahahha yang lain jadi mende ntah.





 Pukul 12.15pm...bunga api tamat makanya.......marilah kita tidorrrrrr.

Thank you Mr. Kay for this wonderful birthday treat.  Really appreciate it.


2 comments:

mummy_ayu said...

wahbest tu.dpt tgk bunga api life..aku dulu masa keja mandarin..pernah gak la layan..memang clear nampak...
sekarang..idak la..

happy belated buzzday dear!!

Ms Pearl said...

TOLD YA!!!!
cuti cuti di KUALA LUMPUR A.K.A city holiday is the best! HEHEHEHEHEH