Nak jugak letak

Ni lauk brapa minggu sudah ntah..masa masak ni tangan kanan agak bengkak...tendon swollen kata doctor.  Pegang penyapu pun dah serupa org pegang kayu hoki.  Tapi sebab weekend jelah masa untuk aku kasi suami & anak-anak rasa air tangan aku...jadi masak gaklah.  Takut nanti Mr. Kay lupa plak rasa air tangan aku...tak pasal-pasal kene basuh tangan aku kasi dia minum...kembalikan ingatan.  Hohohohoo...ampunnnnnn ba....kejam sungguh binimu ini.

Masak yang semua orang boleh makan so takyah nak masak banyak2.


Masak lomak (bukan cili api) ikan siakap.


Guna cili blend je...kasi ajar itu budak 2 orang makan pedas supaya senang hidup ammi kemudian hari.

Tadaaa....siap sudah walaupun cuma guna santan kotak.

Lomak siakap, taugeh hijau bersotong dan ayam goleng upin ipin.


2 comments:

kakngah said...

ayam gorem sekoto yo..
cukup ko??

shafa said...

Td br jr tgk anak tangan ibu vs air tgn isteri...tp xleh share ape isi nyer sbb xbrp dgr tv ms tuhkak spital but i believe air tgn isteri amat penting untuk memberi makan kpd suami dan anak2...kerana isteri akan bertukar mnjadi air tgn ibu....