Lipan

Malam tadi tengah syok layan channel 104...Mama-Mama Mia tetiba terasa cam sesuatu gigit kat dagu.  Aku tengah baring mengiring masa kejadian.  So, dah sakitkan..maka laju je tangan ni kuis tempat kene gigit tu membayang itu adalah nyamuk.  Tapi agak terkejut sebab lepas kuis..."benda" yg dikuis tu jatuh atas tikar buluh tu dengan agak kuat bunyinya.

Cepat-cepat suruh anak-anak bangun dari pembaringan....aku lari bukak lampu dan....gila koooooo LIPAN tu.  Dengan lajunya lagi skali capai je remote yg ada and aku ketuk2 lipan  tu.

Hambik ko...mati di malam Jumaat.

Gamba ni aku ambil lepas balik dari klinik...sebab sebelum pergi klinik tu rasa cam tak lalu je nak bersih-bersihkan.

Sebelum pergi klinik (sebab Mr. Kay takde kat rumah waktu kejadian)...aku just apply ada satu minyak ni.  Melaleuca Oil...orang dedulu mmg guna daun ni kalau kene gigit binatang ke atau luka2.


Dah apply baru call Mr. Kay tanya dia kata...kebetulan dia pun baru je sampai bawah rumah...and dia pun dengan lajunya..."siap kita gi clinic".

Tips:  Ada kawanku (she's a doctor)...katanya kalau kene gigitan bisa camni...letakkan madu sebelum ke klinik sebab madu akan serap bisa tu.

Klinik yang biasa pergi semua dah tutup sebab dah lebih pukul 10 malam.  Masa tu around 10.15.  Pusing lagi then nampak ada satu klinik 24.....belasah jelah.

Doctor check and he gave me ubat tahan sakit, ubat allergik ngan ubat sapu dan MC for today.  Aku tanya doctor tu...sakit ke nanti sampai kene MC sebab semalam dah EL menjaga Khilfi yang sakit perut cirit-birit...dia kata mungkin sakit sikit tapi ubat yang dia bagi ni mengantuk jadi x sesuai pegi keje.  Perlu kata yeayyyyy depan doctor ke??? hahhahah


and ada satu perkara yang buat aku rasa agak lega sebab ini tak terjadi dekat Kyra.  Tempat yang aku baring ni adalah  tempat faveret Kyra sebenarnya.  Semalam pun kitorang bergaduh sebab aku gegatal gi baring kat tempat dia.  "ala ammi ni....itukan tempat kakak..kenapa ammi tido situ".  Ammi pun dengan bangganya jawab "takpelah...ammi nak tido kat mana-mana pun takpe.  Kalau kakak marah ammi tido sini kakak pergi tido dalam bilik sorang2".

Dan saya mengantuk sekarang ni...mmg gilalah ubat yang doc ni kasi...rasa berpinar-pinar mata.  Bye bye...nak sleep.

1 comment: