Nasi Goreng Ikan Dhory

Haaaa kadang-kadang memang suka sparekan ikan ni kat freezer.  Just in case takde apa nak masak...makanya bolehlah goreng aje ikan ni.

Ada sekali tu macam malas nak masak.  Tapi kalau tak masak...malas jugak nak kluar cari makanan.  Nak taknak..sebab pikirkan perut anak-anak jadi masak ajelah yang simple-simple dan senang.

Ikan dhory...boleh dibeli dimana-mana pasaraya.  Sila cari dibahagian frozen food.

 Potong ikut size yang korang suka...aku potong dadu, lumur garam & kunyit & goreng.

Pastu goreng nasi cam biasa dan campakkan aje isi ikan yang dah digoreng tadi.  Siap.

1 comment:

kasihibu said...

X pandailah dik akk guna ikan beku tu
sedap tak?