Study Chair

Mereka cuma ada kerusi ini sahaja untuk belajar.

Haritu ingatkan nak beli study table untuk anak-anak.  Tapi bila dah sampai...pikir-pikir takyah meja-meja ni.  Buat semak je sok.  Aku bukan duduk umah besau na pun.  Makanya beli je kerusi kecik ni so that they can just do their work on coffee table.

Cepat sikit coffee table tu calar balar...cepat sikit ammi dapat yang baru.  Huhuhu. 

Tengah kusyuk menulis..alhamdulillah sudah agak lembut tangannya nak menulis.


Nak elak gaduh....adik kerusi color biru...kakak color shocking pink.

Masa kekecik dulu...rumah adalah kecik jugak.  Tapi since my Arwah Aca adalah carpenter jadinya dia agak creative.  Aca sediakan satu ruang kecil dipintu masuk umah untuk kitorang blajar.  Yang bestnya kat kerusi tu...kita boleh simpan buku2 kat bawah.  Takde orang akan nampak.  Kenapalah zaman itu takde camera...kalau tak boleh gak share kat sini betapa creativenya my late father.  Terbayang-bayang pulak kerusi berkusyen getah warna merah.

No comments: