Ramadhan Yang Dah Lopeh

Haaa...hambik.  Apa ingat tajuk drama TV je boleh Ramadhan yanYang Lepas...Ramadhan Yang Hilang.

Bulan Ramadhan aritu...agak jarang jugaklah aku masak kat rumah.  Kalau masak pun most of the time perkara-perkara yang sama jeeeee.  Motif?  Itu je yang confirm licin plus anak-anak dan Mr. Kay request.

 Mee Sup lebur.  Dengan mee skali aku masukkan.  Nasiblah jugak habis licin lauk ni...kalu tak mampus kembang setaman mee tu

Mee & Mihun Sup.  Cili kicap dilupa jangan huhu

Mihun kantonis yang tak berapa nak likat kuahnya...blasahlah janji berkuah

 Mihun sup tanpa sayur lebur.  Sayo dah habis jadi daging ngan telu pun boleh.

Mee Kungfu terkurang masin...nasiblah ada cili kicap buat pengubat luka.  Ha gitu....

Ada sekali tu Mr. Kay ngan Khilfi xde...so aku berbuka ngan Kyra je.  Makan kat kedai pun order Mihun sup jugak. Sangat hantu mee/mihun sup keluarga kecil kami ini.

Hari-hari lain yang tak masak tu...kami makan je di luar...

1 comment:

Ms Pearl said...

aku suka masakan berasaskan SUP NI OKEY!!!! ni yang teringin nak rasa sup sheila tagore nih! heheeheheh