Legoland

Yeay..this time we managed to go to Legoland.  We actually planned for our Legoland trip in our last visit to JB during CNY.  But ya...we plan but only God has the answer.  Masa hari nak pegi tu hujan tak henti2 from morning...so cancel.

This time...its raining as well but kitorang macam "takpe...kita pegi breakfast...by the time breakfast kalo tak reda gak kita tukar plan"....and yessss this time God gave his answer with YES.

Rombongan Cik Ati (bukan Cik Kiah ye) membawa adik-adiknya and thanks Kak Lang sebab sponsor ticket for the kids.  Moga dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang baik supaya dapat gi keje hari2 dan belanja kami lagi.  Ahakss.

 abaikan perut itu...sarat mengandung

Dapat tiket..yeahhhhh terus start ukur tanah kat Legoland itu.  Cuaca pun macam x panas..redup2 je.  Yelah baru lepas hujankan.

Around 12.30 dah lapo makanya masuklah kat Pizza Mania tu.. masuk dapat seat gi order dan tup tup hujan lebat diluar.  Fuhhhh selamat kitorang dah dapat table sebab lepas tu mmg semua org mcm berlari cari tempat lepak.

mat cicah.  segala apa yg dia makan mesti nak cicah.  makan chicken wings cicah ngan mushroom soup boleh?? untuk khilfi boleh aje.

anak dara ni bukan makcik cicah.  sos, mayo sume mcm not her taste.  dia makcik kek.  kasi je apa2 kek dia blasah.


After makan masih hujan tapi agak renyai2...dan berapa lama lah pulak nak duduk dalam tempat makankan..jadi we decided to run to kids playland just opposite the makan place.  Huhuhu..hongeh makcik tau lepas makan lari.  Jadi duduklah situ sampai petang...agak2 dah kurang renyai baru kluar.

Tapi for kids..belikanlah jugak poncho ni.  Risau dorang demam selsema je nanti sebab cam ala2 hujan panas.  Mak bapak tak payah...kebalkan kepala.


Saya sangat suka hasil ini.  Sangat sangat sangat suka.

Yang budak ni pulak nampak Taj Mahal..dan dan tangan buat camtu.  

Muka agak cuak sebab dia takut kene makan ngan jaws itu.

Ammi:  Cepat adik...amik gamba dekat jaws ni.
Khilfi:  Ini bukan josh...ni shark
Ammi:  Ok..shark.
Khilfi:  Tapi adik takut..nanti dia makan adik macam mana?  Nanti adik kluar darah macam mana?

Jaws ngan shark tak sama ke korang??



Pastu bawaklah Khilfi main kereta ni.  Siap bangun marah lagi sebab org lain dah ke depan dia je x reti nak drive.  Pastu dah sampai dia gi langgar bontot keta budak baju kuning tu.  Budak tu lak marah dia...hahahhaha

Kyra gi mana ngan abahnya pun aku taktau.  Aku jelah berdua ngan Khilfi together with Nora, Asrul, Ayie & Adel.  Kyra kalo ada kakak Aimi dia, dia mmg  terus jadi anak papa mama.


Kyra with her "papa".  Tapi kalo Kyra naik ngan abah pengsan lak Kyra nak tarik abah naik ke atas..ihikss.

Apsal mcm banyak gamba xde dlm fon kamera aku ni??

Tapi kitorang enjoy...had so much fun and yeeee Kyra kata.  "Boleh tak kita datang Legoland lagi?".

1 comment:

mummy_ayu said...

dah sampai dah korang? anak aku Ian..sibuk ajak pegi, tapi lum berkesempatan lagi...