Terharu dengan "kimia" itu

Kan ada cakap aritu..bos lelaki saya lebih concern tentang kesihatan saya.  Bila duduk sorang2 macam ntahlah rasa sedih plak.  I did my level best for all 3 of my bosses.  Sama layanan...sama cara saya bekerja..quality..quantity.  Dan saya rasa saya bekerja lebih banyak utk yg ladies ni compared to untuk yg lelaki ni sebab biasalah...perempuankan agak cerewet.

Saya tak harapkan apa2 wishes from all of them actually..ya saya cuma secretary cabuk mereka.  Tapi kadang-kadang ucapan yang baik2 dapat redakan perasaan orang.  My 2 lady bosses cakap "gud luck sheila" the day before I went off for the operation.  Then...no message at all.  Mungkin mereka rasa .."Sheila need her rest..let her rest..don't disturb her".

Tapi bos yang lelaki ni sangat concern from the day I told him why I need to go for op.  Tapi heepppppp kami sekadar bos dan seketeri saja.  No skandal nothing.  Kang ada plak ckp boss tu baik ngan ko sbb ada skandal bagai.  No No No...saya isteri orang and I know batas pergaulan.  Boss2 saya adalah muda2 belaka dari saya...mungkin dia selesa bekerjasama dengan saya...dan mungkin kami ada chemistry bekerja yang baik.

After discussion yang aku rasa macam...eh bos aku ni lawyer ke doctor ni??

He:  So, when do u plan for the surgery?
Me:  I was thinking to go for annual dinner first..then only surgery.
He:  Hey...u want me to kick you now?  Go as soon as you can.  If u want to go tomorrow go ahead.  This is no joke Sheila.  U can have your annual dinner next year.
Me:  Ala...bukan serius pun

Dan mungkin itulah cara didikan ibu bapa dia kot.  Sentiasa hargai orang no matter siapa orang itu.  Ye aku cuma orang bawahan dia aje pon kot.




Ya...thanks for your concern and thought boss.  Really appreciate that.  Congrats to your parents coz they have brought you up so well.  Lesson for me and Mr. Kay.  We should raise our kids this way as well.  Concern and always care about people surrounding them :)


2 comments:

✿MisS NadRAH♥ said...

Salam perkenalan dari saya :)
Get well soon.

sheila arshad said...

thanks nadrah