Kalau dia yang demam

Kyra kalau demam ammi sangat takda masalah.  Dia jenis redha apa ammi buat kat dia.  Nak bungkus ngan wet towel ke...mandikan tengah malam ke...bagi ubat pun dia tadah he mulut.

Kalau Khilfi yang demam memang sangat mencabar.  Dia marah kalau kita basah2kan dia.  Nak bagi ubat lagilah.  Naik darah ammi.  Time tulah dia nak muntah...nak kencing nak o oit.  Hadoilah anak bujang ni.

Caranya kadang2 kena pujuk dia atau plg busuk ammi buat2 nangis konon dia tak sayang ammi. 

Dia demam dah 4 hari.  Temperature dia takde yg below 38°...malam tadi 40° terus.  Tengah malam tu bergaduh gaklah basahkan ngan bungkus dia with wet towel after masukkan ubat montot...so pagi tadi Abah bawak gi hospital amik darah sebab risau denggi ke hapa.

No comments: