Little Caliphs - Annual Ihtifal & Graduation 2013

Berabuk dah gambar-gambar ni dalam phone album.  Semua perkara ammi nak perukkan.

Graduation was held at UCSI's auditorium hall.

Day before tu pergilah cari jubah makcik kecik ni.  Dia kata dia kena jadi mak.  Teacher suruh pakai baju kurung.  Tapi baju kurung dia macam dah sendatlah pulak.  Jadi pegilah cari jubah jap.  Malam gigih ammi jahit bawah jubah tu bagi pendek sikit.  Beli yang ngam-ngam kepanjangan...tang bahu pulak tak muat.  Lebar bidang anak dara ammi ni.

Tapi gamba Kyra pakai jubah semua kat tab abah.



Ammi and Kyra..sementara tunggu lift pun jadilah



Ammi, Kyra and Ironman yang banyak songeh.




Abah terkejut pulak bila ammi nak amik gambar.



The stage



Ni masa dia tengah menari lagu Rukun Islam yang allahyarham P. Ramlee nyanyi tu.

"Rukun Islam 5 perkara...marilah kita mengerjakannya.  Pertama mengucapkan 2 kalimah syahadah kepada Allah kita beribadah"...ha gitu.





Haruslah zoom ke anak sendiri yang comel.



Motif tudung jadi gitu sebab ammi rajin masuk mesin pastu spin.  Yeehaaaa..



Ini class teacher Kyra masa dia 5 years old.  Sangat baik..sangat membantu.

Thank you teacher Fiza for teaching and guiding Kyra.  Hanya Allah saja yang mampu membalas segala-galanya.  Tanpa cikgu mungkin Kyra masih tak tahu baca Al-Fatihah.  Tak tahu membaca dengan lancar.

No comments: