3 more days

Kalau ikut ticker ni...aku baru je 37th weeks pregnant.  Tapi by 37w5d baby dah nak kluar.  

Haritu discuss ngan doctor konon nak kluarkan baby hari Jumaat.  Abah lahir hari Jumaat...ammi hari Jumaat and naklah baby pun hari Jumaat.  Tapi doctor kata kalau nak Jumaat gak kene buat 18/7.  11/7 tu cam awallah sikit.

Aku macam alamak...macam lambat je nak tunggu 18 tu.  Doc suggest buat 14/7 so kita on ajelah.

Bulan posa ni berat ammi turun 2.5kg uollsss.  Berat baby pon terturun sikit.  Tapi roughly dalam 3.2-3.3kg gaklah.  Agak besar compared to Khilfi dulu.  Khilfi dulu at 40weeks ++ berat dia baru 3kg ngam ngam.  Baby ni kalo gigih tunggu 40weeks mau gak berat dia dalam 3.8 doc kata.

Ramai yang tanya and komen kenapa kena buat ceaserean?  Kenapa? Kenapa dan Kenapa?
Rasa macam malas nak jawab sebab cukuplah aku as ibu baby ni and Mr. Kay as ayah baby ni kata YES to ceaserean.  Nanti bila free-free and rasa nak stori mori morning glori barulah aku buat entry ye.



Jadi...Monday ni ammi menyerah diri kat spital ye Kyra & Khilfi.  Dorang dah tak sabar nak tunggu adik keluar

No comments: