1 bulan sudah

Yeayyyy...baby saya sudah 1 bulan.

Pagi tadi bawak dia pergi cucuk sebulan. Tadi tanya gak kat Dr. Dhillon kenapa BCG dia yg diberi masa lahir tak nampak kesan...takde tanda langsung. Dr kata either it was not given or tak jadi.

Andai kata x jadi aku boleh terima...tapi kalo kata not given mmg sesajalahkan. Memang aku hamputkan aje doctor kat Pantai tu nanti. Nak caj aku sukasuki tapi x buat apa yang sepatutnya.

Macam masa lahir aritu...nurse datang tanya aku nak buat hearing test ke tidak utk baby. I say yes...the next day masa doctor dtg jumpa aku untuk inform pasal baby aku tanya doc how was the test...doctor kata test blom buat sebab machine rosak. Fine. Masa discharge dalam bill dia still charge aku. Apahalkan? So Mr. Kay minta refund balik. RM40 pon duit gak wok. Ni bila baby 6 bulan kalo xde scar Dr. Dhillon suruh gi semula ke Pantai dan amik injection for free.


Baby dah 4.4kg. Ngam2 naik sekilo. Sampai rumah baru prasan tak ukur tinggi. Tapi rasa cam dah panjang banyak je. Spesia galah cam abah gak kot Ozil ni.

No comments: