Aqiqah & Cukur Jambul

Alhamdulillah majlis aqiqah & cukur jambul untuk Khalif berjalan lancar.

Kitorang buat sekali dengan sister in law.  Baby dia muda 3 minggu je dari Khalif.  So, altogether 4 kambing uolls... 4.  Licin sekelip mata.  Oh itu tipu..tapi cepatlah selesai kambing-kambing itu.  Alhamdulillah.

Tarikh:  23 Ogos 2014
Tempat:  Rumah Balang @ Kampung Sungai Kertah, Pengkalan Balak, Melaka



Pelamin untuk 2 pengantin kecik




Yang tak bertopi is my nephew Aqil Shah...yang bertopi tu anakanda beta...Khalif Syafiq



Benyek-benyek muka tido.  Khalif mmg tido sangat lasak hokay.  Letak dia kat tengah bantal...dia nak gak gerak-gerak gi kat kazen dia.



Mektam ni kakak pada arwah mak mertua aku.  Dialah jugak ketua marhaban for the day.



Adik ipar dan husbandnya.




Atok...

Ada lebihan lelemaks plak kat belakang ammi.



Nenek Basiah
Ammi siap angkat kain sebab labuhlah pulak baju ni.



Alololo cucu atok





Masa berendoi tu bukan main touching lagi dorang berdua ni.  Sib baik Aqil tengah berbedung..kalau tak aku bajet dorang mesti berpeluk-peluk.  Huhuhu.



KakChik & KakNgah...orang kuat bab masak-masak.  Sebab lauk kambing kat luar dah habis..jadi inilah dia penyelamat majlis.  Dorang buat ayam masak halia ngan mihun sup.



Silalah masak ye.

Pelamin tu sewa kat Melaka je dengan Buaian Berendoi Lin.  No. telephone / Whatsapp 0123628392

Terima kasih pada semua yang terlibat.  Especially tuan rumah, Balang Izan & Kaklang Manisah, KakNgah, Kaklang, KakChik, Umi, Adik, Fie and lain-lain.



No comments: