Our Weekend Story

Sabtu we went back to Malacca with Abah for awhile. Abah ada kenduri untuk dihadiri. Thats my father in law...memang seboleh-bolehnya dia akan pergi kalau dijemput. Abah sebenarnya dah ada kat KL since last Wednesday.

Pagi semalam we had breakfast at my sister in law's new house...wahhh besar rumah dia. Tahniah maknora...muda2 lagi dah beli rumah. Good good.

Pastu lajak sampai tengahari sebab Pak Asrul gi layan budak2 ni main game.




gamba tonggang tebalik...lantaklah disitu.

Pastu around 3pm kitorang gerak naik KL again with Abah. Abah ada check up kat IJN today and Wednesday. Memula risau gak nak bawak baby gi hospital visit my other sister-in-law yg operet kaki....tapi bila pikir balik ok kot kalo pegi. Kalau dekat GH risau gak nak bawak sebab agak open...ni private mcm oklah kot. Jadi ditengah jalan I decided to come along instead of Mr. Kay bawak Abah je.


Haaaa robocop in the making. Get well soon Umi.
Rambut kene crop gitu...


Sempatlah jugak pinjam katil mandak cuci montot anak bujang kecik.

Pastu kita pergi makan reramai sebab dah lapar dah. In fact dari dalam kereta sebelum nak ke hospital Kyra dah cakap dia lapar. Sampai hospital kita makan je makanan mandak yang ada dlm bilik tu dulu buat alas perut.






Ammi makan lelaju sebab budak ni meragam melalak tak henti2. Dia ni nak tido sebenarnya plus badan dia dah rasa tak selesa sebab tak mandi lagi. Dah tak tahan sangat dia menangis aku ambik kunci kereta...start engine pasang ekon dengan harapan dia bertenang...tak jugak. Aku siap baca ayat Qursi lagi sebab dia nangis macam meneran2.

Lepas Mr. Kay sampai bawak je kereta terus dia diam. Bila stop kat traffic light dia nangis balik. Hamboiiiiii....nak naik kereta bergerak je ke kamu?

Sampai rumah lap badan dia laju2...kasi dia kenyang...there u go lelap terus sambil senyum-senyum.

posted from Bloggeroid

1 comment:

nur aen said...

Anak aku yg zhufairah ni pun suka melalak....geram aku hehehe