Food Poisoning

Hari ni aku EL.  Kyra and Khilfi kena food poisining.

Not sure what causes this.  Whether the food we had for dinner or the food they had at nursery.

Malam semalam Kyra yang start muntah dulu.  She vomitted twice and I gave her ubat tahan muntah and ubat angin.  Ingatkan perut dia masuk angin ke apa.  Pastu again around 2am++ dia bangun muntah lagi skali.

Lepas tu baru start episod Khilfi.  He woke up around 3++ muntah skali, pastu kejap2 dia bangun muntah.  Nasib baik dia dah pandai control muntah.  Masuk bathroom baru dia bluwekkk...kalau tak jadi kerja pulak tengah malam ammi kena lap muntah.  Hohoho.  Dia siap kira..."abang dah muntah 6 kali Mi", katanya.

Bangun pagi nak kerja Khilfi muntah lagi.  Ini tak boleh jadi.  Marilah kita pergi clinic.  Tapi sebelum tu kita pergi sarapan dulu sebab ntah apa je yang ada dalam perut anak-anak ni lepas asyik muntah-muntah je.  Nak buat susu pagi tadi dorang refuse pulak.





melepek anak-anak ni.

Habis je makan Khilfi bluwekkkk lagi.  Dahlah kat kedai makan...kesian pulak kat orang lain.


Baju semua habis kena muntah...silalah berbogel camtu.

Balik dari clinic bagi dorang makan ubat lelaju...kejap tu sorang-sorang tertidur.  Nampak sangat dorang tak sihat sebab kalau tidak...Khilfi adalah orang yang paling susah sekali untuk tidur.

1 comment:

Bidadari gojess said...

sian nyer kalau kids kena food poisoning kan.
Sis kena bagi dorang banyak minum gantikan fluids dlm badan.

kalau diorang refuse mkn n minum pergi hospital trus.

sebab anak ayu pun penah camtu..demam..cirit nmuntah..refuse makan n bila minum jer muntah..sampai lembik. trus bwk gi hospital doc tahan...masuk drip...sebab xde tenaga dah kan,.warded 3 ari jugak..huhu. take care..n pantau kesihatan dorang ok sis.. syafakallah


www.bidadarigojes.blogspot.com