Orientation

Friday 2.1.2015 Kyra officially jadi primary school pupil. Terharu ammi...besar dah dia.

She woke up early...real early and get herself ready. Harap-harap begitulah dia seterusnya masa real school sessions start.

Sebab orientation start at 8 makanya marilah sarapan dulu. Ammi pon dah lapaq sebab day before tu macam dinner lite2 je.


Beratur ikut kelas and she is in 1 Arif.


Budak depan dia is Atem...apa nama betul dia pon aku taktau and babysitter dorang adalah orang yang sama. So senanglah sikit...boleh keluar kelas sesama jalan balik sesama. Takyah cam ko tunggu aku aku tunggu ko.


Ammi dan baby girl ammi yang dah besar.


Aku tak paham kenapa tudung dia jadi gitu. Tapi lepas abis je sesi ujian diagnostik dia aku tgk tudung dah duduk dalam beg. Bila tanya kenapa buka tudung...dia kata.."dekat Little Caliphs ada aircond..tak panas...kat sini kakak rasa panas sangat". Hahahaha haritu dia yang beriya2 nak pakai tudung...tapi takpelah baru std 1 je kot. Nanti dia dah ok and ready nak pakai tudung bagilah dia pakai...tiada paksaan for u girl.


Ammi and "baby boy" ammi yang memang sangat besar.


Nak gi sekolah anak pon aku taktau nak pakai apa...tapi kenalah pakai shomel sikit...barulah anak tu pon seronok tgk ammi dia shomel dan shantik. Pastu taktau nak pakai tudung warna nak matchkan dengan baju ni selain dr tudung itam. Thank you DRAins atas cadangan.


Dorang kata pakai ngan mustard color ni lagi lawa...ahaksssss. So i go for mustard.

Buku teks dah dapat...ada yang masih ada pembalut...masih cantik. Ada yang perghhhh nangia wo ammi tgk buku tu. Tapi takpe...jgn dilihat pada usangnya buku itu...lihatlah pada isi kandungannya. Haaa gituuuu.

posted from Bloggeroid

1 comment:

ummi aqilah (LM) said...

Salam..

LM tak siap sampul lg buku tulis ank2 tau. Ekeke. Perut x selesa nk duduk lama. Mengah rasanya.

Darjah satu sama umur ngan my qila lah tu.. Hihi

P/s: huhu nape ye part time cleaner selalu bikin org pening kepala:(