Janji jangan dicapati

Happy 5th birthday Khilfi Syahmi. Birthday dia actually 23/6.

Semakin besar semakin banyak akal, semakin banyak agenda2, semakin pandai bergaya, berwangi-wangian...dan yang paling tak boleh tahan semakin pandai melawan ammi.

Sebab birthday dia falls on Ramadhan mmg tak lalulah nak makan kek. Haritu tanya dia nak makan apa to celebrate...dia cuma nak nasi sup sayo and sotong. Alahai...sweet2 je tekak kampung kamu ni.

Janji dengan dia weekend baru beli kek sebab boleh makan dekat rumah muma...sekali abah ngan ammi bebetul lupa. Tengahari ahad tu dia kata.."abah kata nak beli kek abang..mana dia?"

oooooo oooo...jeng jeng jeng.

Jadinya buka semalam pegilah ke Secret Recipe kononnya beli 1 slice letak candle. Tapi apakejadahnya staff tu...kitorang sampai dulu duduk bebetul depan cashier yg dia bediri tu. kitorang dah tgk menu panggil dia, dia tunjuk sign sekejap. oklah. jap tu dia pegi amik order org lain. dtg org lain lagi...dia pegi kat org tu plak. Mmg hareeemmmm betullah. ko hingat aku makan free ke apa? aku anak branak blah je dr situ terus pegi ke domino sbb itu je tmpt yg aku ingat ada cake kecik.

Makan ala kadar je..just buat berbuka.







Tapi kek makan kat kedai lain hahahha..



Kiranya makan pizza pastu take solat break pastu sambung makan satay plak sbb kyra kata dia tak kenyang. Huhuhu.

No comments: