Jerebu oh Jerebu

Harini 15/9/2015, a day before Malaysia Day (yeayyy another Public Holiday) telah dideclarekan sebagai cuti sekolah.  Yeayyyyyy.

Khilfi masih pergi ke sekolah tapi untuk daycare saja..no need to wear his school uniform.  So he brought with him his "whatever" book..lantaklah janji dia nak pegi daycare.  Dia agak malas nak pegi school harini sebab kakak pun cuti and kakak dapat duduk rumah Ibu.  Of courselah kakak kena duduk rumah ibu sebab ibu memang babysit kakak.  Dia agak tak paham disitu kenapa dia tak boleh duduk rumah ibu.  Dia ingat sesuka hati dia je dia boleh duduk kat mana-mana.  Anak oh anak.

Pagi ni nampak macam haze taklah seteruk semalam.  Keluar ke parking pun cam eh i can clearly see my car.


Ini gambar semalam.  Amik dedekat ngan Imbi Plaza.  KL Tower hilang dalam kejerebuan.  KL Tower sepatutnya dekat box merah yang aku letak tu.


Ini gambar harini.  Walaupun lebih jauh jarak dari gambar semalam tapi bolehlah nampak dengan agak jelas.

Semoga cepatlah "cuaca" baru Malaysia ni pulih.  Dapat musim bunga ke musim luruh ke cantik le juga.  Ni dapat musim jerebu.

No comments: