Deeparaya

Pandai je Deeparaya bagai...

This year memang kita tak celebrate Deepavali.  Adik arwah Aca yang kat Singapore baru je meninggal 1 day before deepavali.  Kebetulan Ozil pun kena chicken pox...kalau kata boleh beraya pun memang aku tak bawak dia keluarlah.

Tapi amayee (kakak arwah Aca) masak la jugak sebab anak cucu dia nak jugak makan...takkan nak berlaparkan.  Sebab kitorang tak gi rumah dia this year...makanya amayee datang hantar ke rumah.

Malam tu kita plan buat stimbot.  Lama dah tak makan ramai-ramai.


Kita ada stimbot (chinese cuisine), lomang (malay cuisine) and nasi minyak + kari ayam + kambing perthel + sambal udang (indian cuisine).

Tetiba wajik kesukaan ammi pun tersesat kat atas meja.

Kita buat 2 kuah (tomyam & sup).  Sup tu sedap sangat kotttt sebab Mama rebus ikan bilis pastu dia blend pastu dia tapis.  Jadi sangat rich gitu rasanya.

Makanlah sampai kembung sendat perut.

No comments: