Makan sampai boncit

Sabtu...hari merendek sedunia.

Pagi kita makan cekodok je sebab tengah hari nak pegi beli baju sekolah Kyra.  Kita ke Bangi beli baju.  Member Abah kata kat situ murah...tapi macam tak berapa nak murah pun.  Sama je.

Lepas beli baju kasut tudung semua perut pun dah lapar...marilah lunch.


Makan kat D'Warung Bawal. (Gambar ni ammi google je sebab tak sempat pegang camera pun).  Thank you tuan gambar...

Nampak gerai ni masa on the way nak ke Bangi tu..ammi tak perasan yang dia susun tinggi tu ayam yang belum digoreng.  Ammi cakap kat abah...kedai ni best kot.  Kalau tak best takkan dia berani buat lauk banyak menggunung camtu.  So set...kita akan ke sini lepas beli-beli barang.

Tu dia... sebelum digoreng (gambar ni pun dipinjam dari google gak).

Tempat ni makan dia menu mmg dorang dah set.  Ko pilih main lauk je.  Ikan bawal ke, talapia ke, ayam goreng ke.  Yang lain semua sama which is kari, ulam, sambal belacan.  Harga satu set RM6.50.  Murah terbabas.


Malam kita gi makan kat tempat Abah & Ammi dating dedulu.  Kat depan dangdut Jalan Ipoh.  Dulu ammi suka makan kari ketam dia..terbaik.

Tapi frustlah..hari Sabtu haritu..kotam ilek.  Makan jelah kaki ayam dan lain-lain lauk.

 Buah hati Ammi


Kojak Junior


Cinta hati abah ammi.  Sekarang ni sibuk keluar nak pakai tudung.  Okkkkkk.

 (Gambar hasil google)

Photo #724656715502193803 from @che_yas. Heaven 
#latesupper #gemokmacambadakkenyang
(Hasil google gak).

Sapa nak cuba silalah datang sini.  Best gak.

No comments: