Our Saturday

Friday 27.11.2015, we went back to Melaka.  Lama dah tak gi rumah Atuk.

Pagi Sabtu tu lepas sarapan lite-lite kita gi umah Flinstone (panggilan untuk rumah KakLang & Umi kat Taman Lesung Batu Jaya).

Anak-anak adik yang dah seminggu rindu kat mama papa ada kat situ.  Alahaiiiii..siannya tengok muka si kecik tu.  Padahal dia buat muka selamba je pun.  Ammi je yang emotional tgk muka dia.  Membayangkan hari-hari dia tanpa mama papa.  Huhuhu.

Around 12 semua dah lapar.... marilah kita mencari makanan untuk budak-budak ni.  Kita makan kat area Pasar Menggong je.  Senang sikit nak handle 6 orang anak-anak.  

Lepas makan kita gerak ke Melaka Premium Outlet yang baru je dibuka hari Sabtu tu.  Hmmmmm..belum banyak kedai yang dibuka...masih under renovation dengan habuk merata.  Agak kurang selesa untuk berjalan.  Tapi dah alang-alang sampai tu jalan jelah tengok apa outlet yang ada kat situ.

 Budak-budak naik kat windmill tu.  Tapi kenapa ammi tak amik gambar full???


Ozil kena dukung pastu sibuk pandang buggy dia.  Jangan kedekut ye nak.

 Dadek duduk dalam buggy ni sebab dia punya kasut tinggal kat kampung.  Memula abah dokong dia...pastu dia tengok je muka abah dia melalak...tengok abah senyum pun dia melalak.

 Abah ngan Ammi yang tetiba anak mengemut-ngemut ramai...hahahha

 Kena jalan pegang tangan berdua-dua...kalau tak ammi ugut kita balik rumah je terus.  Gila takut weiiiii...ramai orangkan.  Budak-budak kalau lepas memang fuhhhhhh laju je.


Rebutlah belon tu.

 Susahnya nak ambik gambar nampak muka semua orang.



Ammi tak jumpa kasut kat situ sebab banyak kedai tak buka lagi... so lepas je Mama Papa Aimi, Adli & Dadek sampai...marilah kita ke Jusco je.

 Sampai je kat sini laju je kakak suruh ammi ambik gambar.  Ingat ammi ni photographer??

Gi cari kasut lelaju sebab rasa cam penat sangat dah jalan dalam panas tadi.

Kyra kata... kasut ammi mahal..kasut kakak murah je.  Pastu dia tarik muka.  Aikkkkk ngan ammi pun nak  buat muka tak puas hati gak?

 Dah habis beli sementara tunggu Abah solat marilah kita naik pentas ni jap.


And disebabkan itu...target 6000 tapak sehari saya achieved.  Yeayyyyy.

No comments: