:: Throwback :: Jamuan Raya 1 Arif

Ini namanya super throwback.  

Ammi rasa ammi nak letak juga memories ni kat sini so that Kyra will know and remember what happen during her first year in primary school.  

You were placed in 1 Arif.. the 2nd class out of 5 classes.  Its ok... 2nd ke brapa ke asalkan you perform.

Ni jamuan Hari Raya kat kelas kakak.  



Begitu lauk-lauk yang dibekalkan oleh parents.  Cikgu-cikgu belum sempat nak susun.
Ammi bekalkan drummet goreng je.  Itu memang kepakaran ammi.  Huhuhu.. beli, gunting, goreng, tadaaaaaa...siap.  Kakak kata ayam goreng tu yang paling first habis.  Ok lega dengar.

Pandai tak ammi tackle budak-budak?

 Budak lelaki pakai baju pink tu Arasy.  Selalu je ammi dengar nama dia and selalu jugak nampak dia kat lift rumah.

Tempat simpan buku.  Sekolah kakak 1 sessi...jadi Cikgu Wan Suhaiza (class teacher 1 Arif) suggest tinggalkan buku kat skolah je supaya murid-murid tak payah carry heavy bag to school.  Thank you cikgu.

Cikgu Wan put lot of effort to cherish the class.  Dia balut meja-meja, dia pasang langsir.  Kadang-kadang dia letak gambar dalam whatsapp group and ammi nampak kesungguhan cikgu Wan untuk murid-murid dia.  Tetiba ammi rasa ammi rindu dengan Cikgu Wan.  Chehhhhh ammi pulak yang rindu.


Kakak duduk kat belakang.


Yang baju hitam tu Cikgu Farol.  Cikgu ni ajar BM.  Kakak kata kalau cikgu masuk kelas budak-budak akan cakap...Selamat Pagi Cikgu Farol yang hensem, bergaya, macho.  Hahhahaha...lawaklah cikgu ni.

Cikgu ni pun antara yang rajin melayan parents dalam group Whatsapp 1 Arif.  Yang rajin layan kerenah anak-anak.

 Ok...bekas bulat yang kosong tu lah bekas drummet goreng.




Ammi tak kenal nama kawan-kawan kakak...but these are your bunch of friends in 1 Arif.







Ammi letak je semua gambar yang cikgu-cikgu letak kat whatsapp group haritu.

Nanti ada throwback yang lain pulak.  Juice Day, Exam, apa lagi ntah gambar yang ammi dah save kat cloud.

No comments: