Hari Anak Dara

Last weekend Abah ada job dekat Port Dickson.  So, kita ditinggalkan dekat Seremban.  Kalau ikut karang kejunglah pulak kita kat dalam hotel.  Abah takde ammi tak reti nak handle 3 orang kanak-kanak hyper ni.

Jadi petang Sabtu tu kita gi Jusco Seremban2 jap.  Ammi dari few weeks ago mmg ada benda nak beli.  Asyik je tertangguh sebab macam-macam masalah kesihatan yang terjadi dekat anak-anak ammi, dekat ammi sendiri.

Kita, anak-anak dara ni pegilah shopping-shopping manja.  Ammi pun anak dara jugeee..hikksss.


Tengah ammi sibuk survey-survey vacum yg jenis berdiri tu...sibuklah pulak si baju merah ngadu lapar.

Kyra:  Kakak dah sakit perut sangat ni
Ammi:  Kakak nak o-oit ke?
Kyra:  Tak, kakak lapar je.

Hadoiiii..cakap jelah lapar.  Takyah nak kias fansuri sangat ngan ammi.


Budak berdua ni...ada masa beriya bergaduh mulut.  Ada masanya alahai suwitnya.  Dua ni je kot cucu pompuan muma.  Ko gaduh camna pun mmg muka ni je ko jumpa.


Ni anak dara yang paling berumur.

Dapat roti bakar dia terus makan menyandar penuh kusyuk.


Dia nak makan roti bakar...so we went to Old Town.  Sampai sana bukan je roti bakar...telo separuh masak sekali dia order.

Shopping haritu adalah shopping sambil nangis sebab barang tu memang kena beli dan harga macam dah naik gila.  Hoooiiii

No comments: